diumenge, 25 de març del 2007

HORT ESCOLAR, BROTA DE NOU

L’hort escolar i ecològic torna a tenir vida: gràcies a tots i a totes per la vostra col·laboració i respecte!. L’hort està situat al pati de parvulari i sou tots convidats a fer una visita i comprovar con van creixent a bon ritme les tomaqueres, pebrots, enciams, bledes, cogombres, albergínies i maduixes.
A continuació us fem cinc cèntims del procés que hem seguit:

1a fase: llaurar i adobar la terra
Amb la col·laboració de Parc i Jardins de Barcelona hem pogut donar al substrat de l’hort les primeres passes abans de sembrar. S’ha remogut el terra per airejar-lo i barrejar-lo amb compost, un adob natural, amb l’objectiu de fer-lo més productiu.
Finalment l’últim pas abans de sembrar ha estat el disseny i preparació dels solcs, realitzat des del servei de menjador i en concret pels nois i noies de 5è de la comissió de l’hort.
Aquestes han estat les principals tasques d’aquesta etapa, imprescindibles per obtenir bon resultats en els nostres cultius.

2a fase: llavors i plàntules per sembrar
Dimarts 13 de març es va dur a terme la sessió planificada de plantar a l’hort. Des de les 9 del matí fins a la 17 de la tarda, nens i nenes de l’escola van rebre una petita classe d’educació ambiental a fi i efecte d’adquirir els coneixements bàsics d’horticultura i així poder plantar com autèntics pagesos.
Cada curs tenia el material al necessari per plantar (eines, compost i plàntules ). Així doncs, , van plantar, per classes, les verdures i hortalisses assignades (2 per cada classe).
A diferència de Primària, Educació infantil (P3, P4 i P5) va realitzar la seva plantada al dia següent però amb particularitat de fer-ho amb test i llavor. De la mateixa manera que la resta de grups de Primària van passar per l’hort per realitzar la sessió de coneixements corresponents i per rebre el material per poder sembrar (testos i llavors).
La resta de verdures i hortalisses van ser plantades per la comissió de l’hort del servei de menjador.

3a fase: Manteniment
Les tasques de manteniment diàries de l’hort (regar, cavar, cuidar i vigilar,etc.), les duen a terme els alumnes de cinquè curs per tal que a finals de primavera puguem collir el fruits.