Participem amb unes quantes escoles de Barcelona en un projecte que ens fa prendre consciència
sobre el malbaratament alimentari: "Ens ho mengem tot"
En què consisteix?
Hi trobem 5 aliments protagonistes representant dels 5 grups d'aliments ( cereals, lactis i derivats, carn, peix i fruites i verdures) que al llarg de 5 mesos (gener-maig) haurem de treballar 1 setmana al mes (contabilitzant l'aliment d'un dia). Per tenir una visió global, el treball setmanal estarà molt ordenat i pautat. cada dia de la setmana s'enfoca al treball d'una acció concreta i diferent essent divendres el dia de cloenda.
Perquè ens serveix?
- Per informar-nos d'on provenen els aliments que mengem (dilluns)
- Per saber què estem malbaratant i perquè (dimarts)
- Per entendre que costen els aliments que consumim -petjada ecològica-.(dimecres)
- Per fomentar accions reals i positives davant el malbaratar alimentari.(dijous)
- Per mobilitzar-nos i informar de com ens impliquem en els procès de millora (divendres)
Aliment protagonista de la setmana : El iogurt
Ens hem organitzat en petits grups de treball per controlar els iogurts servits, escurar els pots de iogurts i finalment comptabilitzar la quantitat sobrant de cada recipient. També hem fet propostes de millora o accions per reduir-ho.
Si voleu saber quines són les quantitats podeu accedir a les dades de aliment protagonista d'aquesta setmana el iogurt.
Us deixem algunes imatges del que ha estat la setmana encara que continuem treballant perque la nostra feina tingui difusió arribi a tota l'escola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada