dijous, 11 d’octubre del 2007

ELS NENS I LES NENES DE LA FARIGOLA FAN DE PAGESOS

Curs nou, hort nou. A finals del mes d’octubre vàrem iniciar la nova plantada a l’hort ecològic escolar. Escaroles, cebes, pèsols, porros, cols, bledes....un reguitzell de plantes que ens il·lustraran amb color i vitalitat la vida del nostre petit hortet. L’escola va commemorar l’inici de la plantada amb la participació de tots els nens i totes les nenes tot fent de pagesos i pageses. Rasclet en mà tot seguint les indicacions dels responsables de l’hort, els infants van esdevenir protagonistes d’un moment històric. Per a molts l’experiència els ha estat enriquidora i els servirà per les futures lliçons en matèria d’educació natural que els siguin impartides en horari lectiu. Més endavant per a quant arribi el bon temps, si fa o no fa per inicis de la primavera, es realitzarà la plantada de les tomaqueres. En finalitzar el curs escolar, després de fer la collita, els fruits crescuts seran cruspits. Al llarg de l’any els responsables de mimar i cuidar l’hort seran els nens i nenes de cinquè. En Damià Gibernet, pare i representant de l’AMPA a la Comissió Escola Verda, ens ha assessorat en les tasques artesanes del dia a dia del manteniment de l’hort de l’escola.
Per altra banda, els nens i les nenes de sisè de menjador segueixen realitzant les tasques en la sostenibilitat del centre educatiu. Són els encarregats en vetllar pel bon estat del Punt Verd així com de les papereres de paper comunitàries: secretaria, direcció, despatx Xino-Xano, sala de mestres, passadissos centrals i dels més petitons de l’escola: P3 i P4.

El projecte de l’Escola Verda s’inclou dins de l’Agenda 21 Escolar, on es segueixen les pautes que regulen les polítiques mediambientals del nostre entorn més immediat. Sí fem de La Farigola del Clot un lloc per viure-hi aconseguirem engreixar les dinàmiques de respecte al medi ambient tot fent un barri i una ciutat més sostenibles.


Imaginar i fer realitat una escola verda ens pot ajudar a imaginar i fer realitat un món més sostenible i respectuós amb el seu medi natural. Sí tots i totes fem pinya, en sortirem guanyant !